Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Beszámoló a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége Elnökségének 2002-évben végzett munkájáról

2005.11.12. 23:27:51
MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

 

(MADOSZ)

 

4400. Nyíregyháza, Arany János u. 7.sz.

Levelezési cím: 4327. Pócspetri, Kállósemjéni u. 47.sz.

Tel/fax: 42/385-554

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Tisztelt Küldöttgyűlés!


 

Szövetségünk Elnöksége és a magam nevében nagy tisztelettel köszöntök valamennyi megjelent küldöttet.

 

Hölgyeim és Uraim!

 

Bényei Illés MADOSZ elnökA Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége Elnökségének 2002-évben végzett munkájáról kell itt Önök előtt számot adjak.

Mit tettünk az elmúlt egy évben, mi az ami kézzel fogható, mi az amit valamennyi hazai dohánytermelő a munkánk eredménye-ként érzékelhet a szorgos mindennapjaiban?

Ha nagyon leegyszerűsítem a válasz, akkor az úgy szól, hogy sokat dolgoztunk, de annak kevés annak látszata, …..és ez így igaz is, mert, hogy a 2002-es évben egyrészt a hazai választások körül kialakult várakozások miatt a régi hivatali apparátus már kevésbé volt fogékony többek között a dohánytermelés körül kialakult tarthatatlan állapotokra, a helyükbe lépők pedig a helyzetelemzéssel, a választási kampány során tett konkrét ígéretek megvalósításával és az EU-hoz való csatlakozás feltételeinek –a SAPARD program beindításával és a Koppenhágai előkészületekkel voltak ez idáig elfoglalva.

Mi dohánytermesztők már annak is örültünk, ha kormányzati szinten meghallgatásra találtunk, még ha a jövőnket meghatározó konkrét intézkedések mind a mai napig ismeretlenek számunkra.

Szövetségünk elmúlt évi munkájának döntő része szintén az EU normákhoz való igazodás, a hazai dohánytermesztés jövedelmezőségének és a termelés biztonságának a fokozása volt.

 

E rövid bevezető után a számok tükrében nézzük hol is tart ma a magyar dohánytermelés?

















Kövessen minket