Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohányfeldolgozás a Deltafina Assisi üzemében.

2023.06.20. 6:59:00



      Fekete Tibor
 agronómiai igazgató,
ULT Magyarország Kft.

 

A Universal Europe cégcsoport három dohányfeldolgozó üzemet működtet Európában. Ebből a legnagyobb kapacitású az Assisiben lévő üzemünk, mely a 2022 évi európai Virginia termés több, mint 40%-át dolgozta fel. Nagy eredménynek tekintjük, hogy az elmúlt évi európai FCV, BLY és DAC termés közel 50%-a valamelyik ULT feldolgozó üzemben lett a vevőink igénye szerint lecsomagolva, mely abszolút piacvezető szerepet biztosít a Universal Európa valamennyi leányvállalatának.

2022-ben már a teljes magyar dohánytermés olaszországi dohányfeldolgozó üzemekben lett lecsomagolva. Az ULT Magyarország Kft – NYIDOTER Kft termelőinek dohányai Assisiben és Francolisében.

Az Assisi feldolgozó üzem egy hosszú feldolgozási ciklus végéhez ér június végén. A ciklus során az üzemben olasz, spanyol, francia, német, magyar, bolgár és lengyel dohányokat dolgoztak fel kollégáink, számtalan vevőnk, különböző elvárása szerint. Jelenleg németországi termésű Shisa dohányok bérfeldolgozása folyik, mellyel lezáródik a 2022-es feldolgozási ciklus és jöhet az éves karbantartás és felkészülés a 2023-as termés fogadására.

 



Forrás: Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.







Kövessen minket