Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Erősödő agrár- és élelmiszer-gazdaság, jólétében gyarapodó vidék

2018.06.01. 7:31:00


A NAK összeállította az „Erősödő agrár- és élelmiszer-gazdaság, jólétében gyarapodó vidék” című kormányzati stratégiai tervezést segítő csomagját, amelyet Győrffy Balázs kamarai elnök ismertetett május 24-én.
– Nemrégiben véglegesítettük összefoglalónkat a NAK 2013. évi megalakulása óta eltelt időszak történéseiről, valamint a következő 5 éves időszakra vonatkozó legfőbb célokról, tervekről – mondta a NAK elnöke. – A szakmai szempontok alapján összeállított dokumentumunkban meghatározzuk, hogyan képzeljük el a következő éveket, miben segít a kamara, hogyan gyarapítható jólétben a magyar vidék.

– A dokumentumban szakítottunk az eddigi stratégiatervezési módszerekkel. Nem az ágazatokat vesszük sorra, és nem prognosztizálunk, hogy várhatóan mi történik a következő évtizedekben, például hogy 10, 20 vagy 50 év múlva hány tonna kukoricát termelünk majd Magyarországon. Ehelyett a hazai agrár- és élelmiszer-gazdaságot egészében, a strukturális alapoktól tekintjük át, próbáljuk feltérképezni és beazonosítani a fejlődést akadályozó tényezőket. És ami még ennél is fontosabb, megoldási javaslatokat kínálunk.

A kamarai csomag kitér a modernizációra, a termőföld-helyzetre, a működési formák átláthatóvá tételére, az adórendszerre, a támogatáspolitikára, a termés- és jövedelembiztonságra, az együttműködésre, az élelmiszerlánc fejlesztésére és az intézményrendszerre.

Győrffy Balázs azt mondta, az anyagot eljuttatták már a kormányfőhöz és az agrárminiszterhez is, és a közeljövőben megkezdik az egyeztetéseket a kamarai javaslatokról.

Az „Erősödő agrár- és élelmiszer-gazdaság, jólétében gyarapodó vidék” című kiadvány itt elérhető és letölthető.Forrás: NAKKövessen minket