Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Dohányt csempésztek a debreceni szeméttelepről

2022.10.13. 8:31:00


Felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványozott a Debreceni Járási Ügyészség azokkal a vádlottakkal, akik a vád szerint száraz falevelek közé rejtett dohányterméket csempésztek ki egy debreceni hulladéktelepről 2021-ben.

A jövedékkel visszaélés elősegítése bűntette miatt folyó eljárásról október 12-én közöltek részleteket. A vád szerint az idősebb terhelt egy debreceni hulladékgazdálkodási telephelyen dolgozott, ahol egy dohányfeldolgozó cég szerződéses úton helyezett el visszamaradt dohányhulladékot. Ezt a telephelyen szennyvíziszapba keverve hasznosították. 

Tavaly ősszel két szállítmány érkezett, az idősebb vádlott feladata volt „beletolni” a keveréket a szennyvíziszapba. Ekkor döntött úgy, hogy a dohányt megszerzi magának. Ezért szólt ismerősének, a fiatalabb vádlottnak, hogy kisteherautójával szállítsa el. Utóbbi a cél érdekében behajtott a telephelyre, ott felrakták a dohányhulladékot a képen látható platós járműre, majd elvitték egy debreceni ingatlanhoz.

Másnap azonban az adóhatóság járőrei a közel 600 kilogrammnyi szárított dohányt megtalálták. Ez az irányadó jogszabályok alapján jövedéki terméknek minősül, a megszerzéséhez külön engedélyre lett volna szükség, amellyel a férfiak nem rendelkeztek.



Forrás: civishír







Kövessen minket