Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Kiakadt az Agrárkamara: hagyják békén a lakossági, talajvizet használó kutakat!

2023.05.02. 6:04:00


Hagyják békén a belterületi ásott és fúrt kutakat, amelyek csak talajvizet használnak! Kár erre a tintát is pazarolni, nemcsak a papírt! - jelentette ki Németh Gergely, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Agrárkamara elnöke.

Az 1992 előtt létesített, engedéllyel még nem rendelkező ásott vagy fúrt kutakat a törvény szerint december 31-ig be kell jelenteni. Sok kérdés nem tisztázott még az üggyel kapcsolatban, a kúttulajdonosok tanácstalanok.

Hagyják békén a belterületi, vagy más néven jegyzői ásott és fúrt kutakat, amelyek csak talajvizet használnak! Kár erre a tintát is pazarolni, nemcsak a papírt!

- háborodott fel a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Agrárkamara elnöke, Németh Gergely.

Ezt felejtsük el, mert ezzel csak egyesek járnak jól, mondjuk olyan kútfúrók, akik most a zavaros helyzettől pénzt remélnek!

Hozzátette, az 1995. évi vízgazdálkodási törvényt kell megnyugtatóan rendezni, és kizárólag azokon a településeken érdemes regisztrációhoz kötni a kutak engedélyét, ahol a szennyvízelvezetés még nem megoldott. Ha valaki a talajvízből öntözésre vesz ki vizet, az a mikroklímát javítja, a felszín alatti édesvízkészletünket nem károsítja, nem befolyásolja a vízgazdálkodást - tette hozzá.



Forrás: Pénzcentrum, Fotó: Rákóczy Ádám







Kövessen minket