Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Fedőneve: Alkohol

2023.06.13. 8:06:00


Bulgáriából Belgiumba igyekezett az a bolgár sofőr, aki több száz liter alkoholt szállított a teherautója platóján, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megtalálták az italos kartonok közé rejtett csempészárut. 

A pénzügyőrök az M5-ös sztrádán egy belga rendszámú teherautót ellenőriztek. A sofőr a fuvarlevél alapján élelmiszert, üdítőt és alkoholos italokat vitt. A körülmények mégis arra engedtek következtetni, hogy a szállítmánnyal akadhat valami probléma, ezért a járőrök a tételes átvizsgálás mellett döntöttek.

Az egyenruhások a több száz liter különféle alkoholtermék okmányait megfelelőnek találták, majd ezután néztek szét aprólékosabban a jármű rakterében is. Megérzésük beigazolódott, mint kiderült, a sofőr a rendben sorakozó élelmiszerek és üdítők kartonjai között próbált elbújtatni 4 350 doboz, bolgár zárjegyes cigarettát. Magáénak vallotta a dohányhalmot, de annak eredetét nem tudta igazolni.

A NAV munkatársai a mintegy 9 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A jármű vezetője emellett megközelítőleg 13 millió forint jövedéki bírságra is számíthat.

 



Forrás: NAV







Kövessen minket