Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Elismerte a világ legnagyobb dohányipari vállalata: nincs hosszú távú jövője a hagyományos piacának

2023.12.07. 7:18:00


A British American Tobacco (BAT) 25 milliárd font, vagyis 11 ezermilliárd forint leírást hajt végre több amerikai cigarettamárkáján, és elismerte, hogy a hagyományos piacának nincs hosszú távú jövője, írja a Reuters.

A BAT lépésére azért került sor, mert az egyre szigorúbb szabályozás és az egészségügyi kockázatokkal kapcsolatos növekvő tudatosság a dohányipari vállalatok hagyományos üzletágát nyomás alá helyezi, ami egyes piacokon a cigarettaeladások csökkenéséhez vezet.

A Lucky Strike és a Dunhill cigaretták gyártója rámutatott az Egyesült Államokban tapasztalható gazdasági kihívásokra is, ahol az inflációra érzékeny fogyasztók egy része az olcsóbb márkákra vált át, valamint az eldobható e-cigaretták terjedésére, ami nyomást gyakorol az amerikai cigaretta üzletágára.

Ezek a tényezők hozzájárultak a mintegy 25 milliárd fontos leíráshoz, amely néhány amerikai cigarettamárkára vonatkozik - közölte a BAT.

A NEWPORT, CAMEL, PALL MALL ÉS NATURAL AMERICAN SPIRIT MÁRKÁK ÉRINTETTEK.

A gigantikus leírás hírére a BAT részvényárfolyama a tegnapi 24,8 fontról közel 8 százalékkal 4 és fél éves mélypontra esett.

 

 

A kilátásokkal kapcsolatban a BAT közölte, hogy 2025-re bevételeinek 50 százalékát nem éghető dohányárukból kívánja előteremteni, és közölte, hogy az ilyen új termékkategóriákból álló üzletágai 2023-ban várhatóan nullszaldósak lesznek, egy évvel a jelenlegi előrejelzés előtt.



Forrás: profitline.hu







Kövessen minket