Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

42/2005. (IV. 29.) FVM rendelet

2005.10.20. 20:25:25
42/2005. (IV. 29.) FVM rendelet a termelői csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról

2005.10.20.

 

Az agrárgazdaság fejlesztéséről szóló 1997. évi CXIV. törvény (a továbbiakban: Tv.) 10. § (2) bekezdésének e) pontjában kapott felhatalmazás alapján - figyelemmel a Tv. 5. §-ának e) és j) pontjaira - a következőket rendelem el:

 

1. §

A termelői csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 5. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) A termelői csoportként történő elismerés feltétele, hogy a szervezet taglétszáma legalább tizenöt termelő, a tagok által megtermelt, illetve feldolgozott, az állami elismerés tárgyát képező termék értékesítéséből származó tárgyévi árbevétel legalább háromszázmillió forint legyen. Juh-, kecske-, nyúl- és prémesállat-tartás, méhészet, valamint fűszer- és gyógynövénytermesztés, illetve gyűjtés, tönköly- és durumbúza termesztés esetében pedig a tárgyévi árbevétel a százmillió forintot érje el."

 

2. §

Az R. 9. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) Az elismerés iránti kérelmet tartalmazó pályázatot a hivatal részére tizenegy példányban folyamatosan lehet benyújtani. A pályázat beérkezése után a hivatal szemlét tart a pályázónál. Ha a pályázat nem felel meg az e rendeletben foglalt feltételeknek, a hivatal az elismerést kérő szervezetet tizenöt napos határidő kitűzésével egyszeri hiánypótlásra szólítja fel. A hiánypótlási eljárás eredménytelensége esetén a hivatal a pályázatot indoklással elutasítja. A hivatal a felülvizsgált - szakmai és formai követelményeknek megfelelő - kérelmet a beérkezésétől számított harminc napon belül továbbítja a minisztériumhoz, csatolva a szemléről készült jegyzőkönyvet és az elismerésre irányuló indokolt szakmai javaslatát."

 

3. §

E rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba azzal, hogy az 1. §-ban foglalt rendelkezést a korábban már elismerést nyert termelői csoportok esetében is alkalmazni kell.








Kövessen minket