Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A BAT innovációs központot nyit Olaszországban

2023.07.03. 8:30:00


A BAT új innovációs központot nyitott az olaszországi Triesztben. Az innovációs központ öt év alatt 500 millió euróba (548 millió dollárba) került. A Hub laboratóriumokat, gyártóirodákat, műszaki helyiségeket és 12 gyártósort foglal magában az új kategóriájú termékek számára, így a BAT az első olyan vállalat a dohányiparban, amely új kategóriájú termékek teljes skáláját forgalmazza Olaszországban.

A helyszínen található egy digitális butik és innovációs laboratórium is, amely a digitális átalakulásra, a fenntarthatóságra és a nyílt innovációra összpontosít külső együttműködések és partnerségek révén. Az új komplexum 21 hónap alatt készült el, és a legfejlettebb fenntarthatósági kritériumok szerint tervezték. 100 százalékban megújuló energiaforrásokból származó energiát használ, és célja, hogy 2024 elejére elérje a karbonsemlegességi tanúsítványt.

A komplexum energiaszükségletének nagy részét egy fotovoltaikus tömb és biomassza erőmű fogja előállítani, a fennmaradó energiát pedig tanúsított fenntartható szolgáltatóktól vásárolják. A becslések szerint az innovációs központ 2 700 jövőbeli munkahelyet teremt – közvetlenül 600 munkahelyet, és további 2 100 munkahelyet a helyi és nemzeti gazdaságban és ellátási láncban.

A BAT Italy már mintegy 400 vállalattal működik együtt mezőgazdasági ellátási láncában, és több mint 6000 embert foglalkoztat. "A trieszti innovációs központ befejezése mérföldkő a BAT globális innovációs és fenntarthatósági stratégiájában. Büszke vagyok arra, hogy a BAT az iparágban elsőként forgalmazza az új kategóriájú termékek teljes skáláját. A központ jelentős mértékben hozzájárul az ország foglalkoztatásához és gazdasági növekedéséhez" – mondta Fabio de Petris, a BAT Italy vezérigazgatója.

 



Forrás: https://tobaccoreporter.com/







Kövessen minket