Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

Megint az autósokra csapnak le, nagyon szigorú szabály van készülőben Németországban

2023.07.12. 6:47:00


Betiltják a dohányzást az autókban Németországban. 

A német egészségügyi miniszter az elmúlt hetekben több tervvel is előállt a kórházi reformmal kapcsolatban, most pedig egy, az autósokat érintő szabályozást is megfogalmazott. Karl Lauterbach a Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) közszolgálati műsorszolgáltató számolt be a legújabb tervéről.  A szociáldemokrata politikus szerint tilos lenne az úgynevezett passzív dohányzás is a személygépkocsikban, ha terhes nők vagy kiskorú gyermekek ülnek az autókban. Lauterbach minisztériuma állítólag már el is készítette az erre vonatkozó tervezetet.

Az indoklás szerint a tilalom egy különösen veszélyeztetett csoport, azaz a terhes nők és a kiskorúak szükséges védelmét szolgálja a passzív dohányzás ártalmai ellen. A füst által okozott szennyezettség nagyon magas, mindenekelőtt a csekély méretű utastér miatt – fogalmaz a misztériumi tervezet, és közli, a passzív dohányzás súlyos betegségeket és haláleseteket okozhat. Ezzel összefüggésben a tervezet külön kiemelte a passzív dohányzás és a tüdőrák közötti ok-okozati összefüggést - írja az Infostart

A tilalom egyaránt vonatkozna a normál, illetve az elektromos cigarettákra, valamint egyéb dohánytermékekre is. Egy, hivatalos felmérés szerint Németországban a 14 év felettiek mintegy 30 százaléka rendszeresen dohányzik.



Forrás: Infostart







Kövessen minket