Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

A brazil agrárminiszter támogatását kérték a COP10 előtt

2023.07.17. 8:29:00


A dohányellátási lánc képviselői július 12-én találkoztak Carlos Favaro brazil mezőgazdasági miniszterrel, hogy támogatását kérjék az Egészségügyi Világszervezet Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményének (FCTC) közelgő 10. konferenciája (COP10) előtt.

„Brazília a világ legnagyobb dohányexportőre, és immár 30 éve tölti be ezt a pozíciót, és a második legnagyobb termelő” – mondta Iro Schunke, az Interstate Tobacco Industry Union (SindiTabaco) elnöke közleményében .

„Ennél a vezető szerepnél Brazíliának főszereplőnek kell lennie egy olyan termés védelmében, amely döntően hozzájárul több város társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, különösen az ország déli régiójában. Történelmileg a Földművelésügyi Minisztérium a termelő szektor szövetségese volt ebben az összefüggésben, mert jól átlátja, hogy az FCTC-ből származó irányelvek milyen hatással lehetnek arra a több ezer emberre, akik ebből a növényből szerzik megélhetésüket. feldolgozni és exportálni. Ismét ezt az álláspontot várjuk el a minisztériumtól.”

A találkozón részt vett Benicio Albano Werner, a Brazil Dohánytermelők Szövetségének (Afubra) elnöke, Giuseppe Lobo, a Brazil Dohányipari Szövetség (Abifumo) ügyvezető igazgatója, Guido Hoff, a Dohánytermelő Önkormányzatok Szövetségének (AmproTabaco) ügyvezető igazgatója, Carlos Joel da Silva, a FETAG-RS elnöke, Romeu Schneider, a Dohányágazati Kamara elnöke és Helena Hermany, Santa Cruz do Sul polgármestere. 

A COP10-re a tervek szerint novemberben kerül sor Panamában.



Forrás: Tobacco reporter, Fotó: Taco Tuinstra







Kövessen minket