Magyar Dohányújság

MAGYAR DOHÁNYTERMELŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HUNGARIAN TOBACCO GROWERS ASSOCIATION

NAV: Illegális cigarettagyárat lepleztek le Hevesben

2023.07.21. 6:21:00


Több millió szál cigaretta előállítására alkalmas, nagy teljesítményű illegális gyárat lepleztek le közvetlenül a termelés megindítása előtt a pénzügyőrök Heves vármegye egyik községében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint július 13-án ütöttek rajta a cigarettagyáron, ahol olyan alapanyagokat találtak, amelyekből 11 millió szál hamis márkajelzésű cigarettát tudtak volna gyártani. Az illegális cigaretta előállítására kialakított nagyméretű helyiséget a létrehozói belső hangszigeteléssel látták el és külön épületekben tervezték elszállásolni a munkásokat.

A 10 hektáros területet kutyákkal és több kamerával védték – tették hozzá. A pénzügyőrök az akció során számszeríjat és átalakított lőfegyvert is találtak a helyszínen. A nyomozók egy embert gyanúsítottként hallgattak ki jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt. Az ügy kapcsán jövedéki eljárást folytatnak le a tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági társasággal szemben – áll a közleményben.

 

 



Forrás: mti, hiradó







Kövessen minket